Amazon, geçtiğimiz yılın sonlarında önemli bir işten çıkarma gerçekleştirmişti. Şirketin CEO’su Andy Jassy, son açıklamalarıyla birlikte bu yılın sonunda da 9 bin kişinin daha işten çıkarılacağını açıkladı. Amazon’un bu hamlesi, pek çok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Ancak şirketin bu adımı, küresel ekonomik krizin de etkisiyle maliyetleri kısma stratejisi kapsamında atıldı. Şirketin New York Borsası’ndaki hisseleri de bu yılın başından bu yana yüzde 16 arttı.
Yeni işten çıkarmalar, Amazon Web Services, insan kaynakları, reklam departmanı ve Twitch ekibi gibi departmanları etkileyecek. Bu kez işten çıkarmalar, daha çok doğrudan hizmetleri etkileyecek departmanlardaki çalışanları etkileyecek. Bu durum, şirketin hangi alanlarda bir değişiklik yapacağı konusunda da bazı ipuçları veriyor.
Ekonominin dalgalı seyri, teknoloji devlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Şirketler, maliyetlerini kısarak ve personel sayılarını azaltarak bu duruma yanıt veriyorlar. Amazon’un bu yılki işten çıkarmaları, bu politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor ve şirketin kendini ekonomik krizin etkilerine karşı koruma yolunda atılmış bir adım olarak görülüyor.
Amazon, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olarak, dünya genelinde yüz binlerce kişiye iş sağlıyor. Ancak bu durum, şirketin işletme stratejisini etkilemek zorunda olduğu anlamına da geliyor. Şirket, maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü arttırmak için çeşitli politikalar uyguluyor ve bu politikaların bir sonucu olarak da personel sayısında azalmalar yaşanıyor.
Sonuç olarak, Amazon’un yeni işten çıkarmaları, pek çok kişi tarafından üzücü bir gelişme olarak karşılanıyor. Ancak şirketin ekonomik krizin etkilerine karşı kendini koruma yolunda atılmış bir adım olduğu da unutulmamalı. Şirket, maliyetlerini azaltarak, rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda personel sayısında azalmalar yaşanıyor.